Ste lastnik podjetja, samostojni podjetnik ali pa oseba v podjetju zadolžena za vzdrževanje odnosov z zavarovalnico?

Letno vas prav gotovo več različnih ljudi iz različnih zavarovalniških ustanov anketira o vašem zavarovanju. Verjetno ste tudi sami naslovili nekaj teh ustanov, da vam pripravijo ponudbo, ki vam bo pisana na kožo, kajne? Ampak na koncu, vse odločitve sklepate sami, saj se lahko na koncu zanesete le nase, a ne?

V naši dolgoletni praksi smo ugotovili, da se lastniki podjetja ali vodilni delavci v večjih sistemih po navadi raje odločajo za sklepanje zavarovanj samostojno ali pa to nalogo prepustijo nekomu v podjetju, ki mu popolnoma zaupajo, čeprav ta oseba ni posebej usposobljena za to nalogo.

Kako pa veste, da boste to nalogo sami opravili bolje od profesionalnega zavarovalnega agenta?

 

Pri svojem delu z večjimi in zahtevnejšimi podjetji ali posamezniki opažamo dva pomembna vzorca in sicer:

-          preveč poudarka pri zavarovanju stvari, katerih izguba ne pomeni omembe vredne finančne varnosti (npr.: zavarovanje računalnikov, avtomobilov, stekel…),

           ter

-          pomanjkljivo zavarovanje najpomembnejših osnovnih stvari, kot je požarno zavarovanje in zavarovanje odgovornosti.

Če bi vam lahko brezplačno ponudili dober nepristranski nasvet, bi vam svetovali, da pri sklepanju zavarovanj raje uporabite profesionalne strokovnjake z referencami, kot pa ljudi, ki jih imate radi.

 

Zavarovalni biro